Preserve some of this year's gorgeous rhubarb in a jar as a luscious gelée.


Cook rhubarb with a good splash of water and vanilla in a pot until completely tender and juicy. Strain through a sieve lined with a cheesecloth or just purée it. (Straining will give you a clearer result but will also produce some wastage unless you use the leftover pulp in a pie or cake.)

Bring back to boil and add jam sugar according to packet instructions, otherwise it might not set properly. Boil for a few minutes and fill up the jars. Now you're all set for winter!

Four different varieties of rhubarb growing in my garden. Hopefully I will be able to collect some soon, for a cake or two.

3 comments:

  1. Elisa, ma pilte enam ei kiida (no pole sõnu lihtsalt :)), aga need neli erinevat rabarbrit huvitavad kohe väga. Millised? Kas suured-väikesed ja kas nende teemal annaks vestelda veidi ;)
    Meil endil on mingi aednike poolt istutatud suvaline rabarber ja Inglismaalt tellitud Yorkshire Champagne rabarber..

    ReplyDelete
  2. Kaks on vanad sordid, vanaema istutatud vist või veelgi vanemad - üks neist on selline peenikeste vartega ja alt punane, varred ei lähe jämedaks, teine on üleni roheline ja väga suur! Tõesti üleni heleroheline, pole punast krähmugi kuskil. Roheline ei ole küll eriti popp praegu, aga ma ehk üritan järgmisel kevadel teda natuke paremas valguses näidata. Vanaema on seda kümme korda hävitada üritanud, aga see on liiga visa :) See on ka kõige varem valmiv sort.
    Kaks uuemat on noored, ühe istutasin eelmisel aastal, käharlehine või kurdlehine vms. See on pigem punane, aga selline väike veel, sain paar vart sealt seekord.
    Kõige uuem on üks inglise sort, Glaskins Perpetual, sel kevadel istutatud, praegu umbes 20cm kõrge, aga varred imepeenikesed.

    ReplyDelete
  3. Anonymous5:03 am

    Elisa, glad to see your new-to-me blog. It's as pleasant as your Flickr stream ;)

    ReplyDelete